Tuesday, October 20, 2020

 




Legend of the European Robin

Legenden om Den Europæiske Robin


Dette er en tegning af den europæiske robin. Det hedder Robin Red Breast i Storbritannien. Denne Robin har røde fjer på brystet og endda på ansigtet. Det har en bred fordeling over det meste af Europa. Faktisk findes fuglen året rundt i de fleste dele af Europa. Det er også somre i store dele af Asien, så langt øst som det vestlige Sibirien. Den europæiske Robin overvintrer i dele af Nordafrika og i Mellemøsten, herunder i Palæstina-området. Overraskende er denne fugl set så langt vest som Island.


Legenden om Den Europæiske Robin handler om, hvordan Robin hjalp Jesus med at holde sig varm i stalden.

Her er hvordan historien går, med mine tilføjelser...


Maria havde allerede født Jesusbarnet. Det var en kold nat, og ilden foran den lille stald gik ud. Josef havde samlet alt det brænde, han kunne, men der var bare ikke mere i nærheden. Han ønskede ikke at forlade Maria og Jesus alene, så de sad i den kolde natluft. Mary, der var i kontakt med dyr mere end normale dødelige, bad Oksen om at hjælpe med at finde noget træ. Men Oksen vågnede ikke engang. Så spurgte Maria fårene. Fårene vågnede heller ikke op.


Men en Robin havde roosting i taget stråtag og han hørte anmodningen. Så fløj den lille, brune fugl af og fandt kviste og placerede dem en efter en på kulene. Så brugte han sine små vinger som bælge for at få ilden til at flamme op. (Science Note: Fanning flammerne tilføjede mere af det ilt, træet havde brug for for at brænde.) Da den lille Robin bragte den sidste kvist, flammede ilden særlig højt op og brændte hans bryst og en del af hans ansigt.


Selvom brændt den lille fugl holdt indsamling kviste for at sikre, at Jesusbarnet ville være varm hele resten af natten. Næste Mary inviterede Robin til at komme synge for Jesusbarnet og den lille fugl oppe på kanten af træ krybbe og sang en dejlig sang for at hjælpe barnet hvile. Mary iagttog og udtalte en velsignelse på Robin. Hun sagde, " du og dine efterkommere skal velsignes for altid at bevare de røde markeringer på dine fjer for at vise verden de gode ting, du gjorde for Jesusbarnet."Så vendte den lille Robins forbrænding mod de røde fjer, og han vendte tilbage til stråtaget for at holde øje med Jesusbarnet resten af natten.


Så, den dag i dag, når du ser de røde markeringer på Robin Red bryst, ser du bevis for den belønning, som en Robin modtog for at hjælpe Baby Jesus med at holde sig varm.




Bemærk: denne tegning, i udskrivbar form, kan findes ved at klikke på knappen mærket..... Fugle.....eller.....Birds. 

No comments:

Post a Comment