Monday, October 12, 2020

Jesus Kristus besöker sitt folk i Amerika (Swedish) Jesus Christ visits His People in the Americas





Jesus Christ Visits His People in the Americas

 Jesus Kristus besöker sitt folk i Amerika



Jesus bodde i den gamla världen, nära Galileiska sjön eller Tiberius hav. (Båda namnen är korrekta.) Men efter hans uppståndelse kom han till Amerika. Han gick förmodligen till många andra platser i världen också. Jesus valde 12 lärjungar i Amerika. Folket han besökte var nephiterna och lamaniterna... som det står i Mormons bok, Ännu ett testamente om Kristus. Han berättade för folket att de var de andra fåren som han hade nämnt för folket i Israel.


Jesus botade sina sjuka, undervisade dem om sitt fridens evangelium och visade folket många underverk. Elden kom ner från himlen och omringade barnen, men det var en himmelsk eld som inte brände barnen. Faktum är att barnen förenades av änglar från himlen.


Eftersom han hade utfört försoningen genom sina lidanden i Getsamane och hans efterföljande rättegång, misshandel och på korset, berättade Jesus för nephiterna och lamaniterna att Moses lag uppfylldes i honom.


Jesus lärde också folket i Amerika sin predikan på berget. Han instiftade nattvardens sakrament. Han profeterade om folks efterkommande framtid. Och han berättade för folket att han en dag skulle återvända. Faktum är att han profeterade om många av händelserna i de sista dagarna när han kommer tillbaka.


I denna dag och ålder lever vi alla i det finns mycket strid. Jesus lärde att stridens Ande inte var av honom. Jesus berättade för folket att stridens Ande var av djävulen som är fader till strid. Jesus berättade för folket att det inte var hans lära att väcka människors hjärtan till vrede mot varandra. Hans lära var att sådant skulle göras bort med.


Jesus steg så småningom upp i himlen, men han berättade för folket att han skulle besöka andra människor. Jag tror personligen att vi en dag kommer att lära oss att han gick till många olika folk på alla bebodda kontinenter.


Läs allt om det i 3 Nephis bok i Mormons bok, ett annat testamente om Jesus Kristus. Och du kan kontakta missionärerna från Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga... om de är tillgängliga i din del av världen.


Obs! den här toppritningen och den andra ritningen nedan hittar du genom att klicka på rätt knapp högst upp på sidan. Bläddra sedan ner till botten av listan eftersom nya ritningar är längst ner i listan. Nedanstående ritning är från ett tidigare inlägg. Jag kommer att publicera detta på flera språk. För att komma till de utskrivbara färgsidorna för det här inlägget, klicka på knappen märkt . . . . . . . . Religiös.

(Religious)





Jesus visits His People in the Americas

Jesus besöker sitt folk i Amerika

No comments:

Post a Comment