Sunday, January 26, 2020

Джеймс Барнет Коул рятує Люсі Уорд James Barnet Cole rescues Lucy Ward, Pioneers (Ukranian)

James Barnet Cole rescues Lucy Ward
Джеймс Барнет Коул рятує Люсі Уорд

Люсі Уорд була 10-річною дівчинкою, коли її батько помер в Англії.  Перед смертю батько Люсі подарував їй красиву зелену вуаль або шарф.  Через деякий час після того, як вона втратила чоловіка, мати Люсі приєдналася до Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.  Всі інші члени сім'ї теж приєдналися.  Новонаверненим було запропоновано відправитися в Сіон.  Але перш ніж сім'я змогла переселитися в Сіон (Сіон був Ютою.) її сестра і мати померли.  (У Люсі було два брати.).  Люсі було всього близько 22 років, коли вона сіла на корабель до Нью-Йорка.  Там вона працювала в магазині міллінарії (виготовлення капелюхів) протягом року, щоб заробити гроші на поїздку в Юту, щоб приєднатися до святих. 



Люсі вирушила в Айову, США, на поїзді, і вона приєдналася до компанії Willie Martin Handcart Company ця компанія зіткнулася з проблемами, тому що вони покинули Айову пізно.  Компанія зіткнулася з зимовими штормами і врешті-решт застрягла в дикій місцевості Вайомінгу. 



У Люсі був теплий хутряний плащ, який вона привезла з собою з Англії.  Вона відрізала нижню частину плаща, коли рання зимова гроза робила свою справу, і їй потрібно було якось зав'язати його, щоб зберегти голову і обличчя в теплі.  Вона згадала красиву зелену вуаль, яку купив їй батько, дістала її з візка і зав'язала навколо відрізаного шматка хутряної шуби.  В основному Зелена вуаль утримувала хутро на голові і з боків особи.  Це, мабуть, мало велике значення для виживання Люсі, тому що ми втрачаємо багато тепла через голову.  Багато інших членів компанії загинули.   Кінці зеленої вуалі майоріли на вітрі. 



Джеймс Барнет Коул був однією з перших сімей, які приєдналися до Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів багато років тому.  Він перетнув рівнину на возі, запряженому, ймовірно, волами.  Джеймс відгукнувся на заклик Пророка Бригама Янга відправитися рятувати піонерів ручної візки в Вайомінгу.  По дорозі йому приснився сон.  Уві сні він побачив прекрасну жінку із зеленою вуаллю.  Вона сказала йому, що якщо він врятує її, то вона буде його нареченою. 



Вранці Джеймс прокинувся і розповів своєму супутнику про цей сон.  Цим партнером був Вільям Кімболл.  Брат Кімбалл сказав братові Коулу, що його чекають не красиві жінки, а тільки голодуючі святі.   Це була дуже складна поїздка, щоб дістатися через сніг до застряглих ручних візків піонерів.  Насправді пайки і продукти для компанії "віллі Хандкарт" були урізані кілька разів, і люди мерзли і голодували. 



Коли фургон Джеймса Коула перевалив через гребінь пагорба, члени застряглої групи ручних візків встали і вітали його.  Люсі встала і подивилася в бік рятувальних фургонів.  Холодний вітер підхопив кінці її вуалі і розвіяв їх у повітрі.  Вільям Кімболл повернувся до Джеймса Коула і сказав: "Ну, Джеймс, ось і дівчина твоєї мрії!" 



Джеймс під'їхав до Люсі на своєму фургоні, повному припасів.  Він подивився на неї зверху вниз, на її замерзлі ноги в снігу, і запропонував їй сісти в фургон.  Люсі, як завжди порядна леді, сказала: - Але вона швидко звикла до нього.  Через три дні вони одружилися і провели зиму в Форт-Бріджері.  Вона не могла їхати в Солт-Лейк-Сіті, тому що її ноги дійсно замерзли.  Вона втратила всі десять пальців на ногах. 



Джеймед і Люсі повинні були оселитися в Огдені або біля нього, штат Юта, і народити 11 дітей.  Вони були вірними членами Церкви до самої смерті.  Джеймс загине від нещасного випадку з конем через 20 років після їх знайомства, а Люсі залишиться вдовою на 44 роки.  На момент її смерті у віці 87 років у неї було 156 нащадків. 



Я-один з їхніх пізніших нащадків.  Я думаю, що ми повинні знати, через що пройшли наші предки, щоб привести нас до цього дивовижного сучасного віку нашого світу.  Насправді, внучка Люсі розповідає про те, як Люсі навчила своїх онуків цінувати можливість з'їсти апельсин в штаті, далекому від того, де апельсини були вирощені.



Примітка: цей малюнок був зроблений олівцем, і він не був підписаний ручкою.  Його можна знайти в друкованому вигляді, натиснувши на одну з двох кнопок вгорі:. . . . Всі Друковані Видання. . . . або.  . . . .

. . . . . . . . Релігійний.   Вам потрібно буде прокрутити список цих нових креслень вниз.

Натисніть на одну з цих кнопок у верхній частині цієї сторінки:  All Printables. . . or . . Religious


No comments:

Post a Comment