Monday, January 6, 2020

Džozefo Smito pirmoji tėvo ir sūnaus vizija (Lithuanian)

NOTE to my English Visitors...  I posted this entry in several languages.  Scroll down to see the English version of the entry.  You may need to click on "Older Posts"

Džozefo Smito pirmoji tėvo ir sūnaus vizija
(Joseph Smith's First Vision of the Father and the Son)


Mes, Pastarųjų dienų šventieji, arba turėčiau pasakyti, kad Pastarųjų dienų šventųjų Jėzaus Kristaus bažnyčios nariai, žinome, kad gyvenome anksčiau nei atėjome į Žemę. Mes gyvenome prieš mirtingumą su savo dangiškais tėvais ir savo vyresniuoju broliu Jėzumi Kristumi. Jėzus savanoriavo ir buvo pasirinktas mūsų Gelbėtoju. Šėtonas arba Liuciferis taip pat buvo vienas iš mūsų dvasios brolių. Jis nebuvo pasirinktas, nes nenorėjo, kad turėtume savo laisvę pasirinkti teisingą iš neteisingo. Šėtonas pritraukė trečdalį dangaus šeimininkų sekti jo planą. Taigi Liuciferis ir jo pasekėjai buvo išmesti į Žemę. Jie neišėjo per užmaršumo šydą, kurį mes išgyvenome, kai atėjome į Žemę.



Daug puikių dvasių buvo paskirta daryti didelius dalykus šioje Žemėje. Aš asmeniškai manau, kad tai apima daugelį didžiųjų, kurie jau gyveno ar gyvena Žemėje. Į tą sąrašą įtraukčiau: Abraomą Linkolną, Džordžą Vašingtoną, Michailą Gorbačiovą, popiežių Joną Paulių II, Motiną Teresę, Dwightą Eisenhowerį, Albertą ir Milevą Einšteinus, Pierre'ą ir Marie Curie'ą, Antoine'ą ir Marie-Anne'ą.

Lavoisier, Mahatma Gandhi, Martinas Lutheris karalius jaunesnysis Florencijos lakštingalas, seras Isaacas Newtonas, Markas Twainas, Jane Austin, George'as Lucasas ir Gene'as Roddenberry'as ... galima paminėti tik keletą. Aš taip pat manau, kad daugelio bažnyčių ir religinių judėjimų vadovai buvo paskirti daryti gera, ką jie padarė ar daro dabar.



1820 m. Džozefas Smithas buvo 14 metų berniukas, kuris domėjosi religija. Jis gyveno Niujorko kaime, JAV. Šventojoje Biblijoje jis perskaitė, kad Dievas atsakytų į maldas tų, kuriems trūko išminties, jei jie paprašytų Dievo. (Jokūbo 1: 5) Juozapas pasinaudojo tuo patarimu. Jis nuėjo į nedidelę medžių giraitę netoli tėvo ūkio ir atsiklaupė melstis. Jį nustebino nematyta priešo jėga, bandanti jį sunaikinti. Tai buvo šėtonas, kuris nenorėjo, kad Juozapas darytų tą darbą, kurį jam buvo numatyta atlikti. Taigi šėtonas stengėsi sustabdyti Juozapą melstis ir pradėti darbą, kuriam buvo pasirinktas Džozefas Smithas.



Tada atsitiko puikus dalykas. Ir Dievas Tėvas, ir jo sūnus Jėzus Kristus pasirodė Džozefui Smitui. Šėtonas iškart pasitraukė. Tada Juozapas paklausė dangiškojo Tėvo ir Jėzaus Kristaus, į kurią bažnyčią jis turėtų įstoti. Jie nurodė jam prisijungti prie nė vienos iš bažnyčių, kurios tuomet egzistavo Žemėje. Juozapas, eidamas metams, turėjo daugiau vizijų ir angelų vizitų. Galiausiai jis iš senovės gavo senovines auksines plokšteles ir išvertė jas į Mormono knygą, kitą Jėzaus Kristaus testamentą. Tai buvo senas įrašas apie Dievo ryšius su kai kuriais ankstyvaisiais Amerikos gyventojais. Knygoje pasakojama apie juos matantį prisikėlusį Jėzų.

Verčiant knygą, Juozapą aplankė Jonas Krikštytojas ir apaštalai Petras, Jokūbas ir Jonas. Jie atkūrė kunigystės valdžią Juozapui ir jo draugui Oliveriui Cowdery. Jam vadovaujant angelams ir Jėzui Kristui, Džozefas Smitas atkūrė visą ir tikrąją Jėzaus Kristaus bažnyčią. Ši bažnyčia turi apaštalus ir pranašus bei dieviškąją Dievo kunigystės valdžią.



Pastarųjų dienų šventųjų Jėzaus Kristaus bažnyčia taip pat turi sandarinimo galią, kad pora ir jų vaikai kartu būtų užantspauduoti visą laiką ir visą amžinybę. Tai reiškia, kad mes žinome, kad mūsų marrigeri ir mūsų šeima bus amžini, jei tikėsime Jėzumi Kristumi, kaip savo Gelbėtoju, ir mes gyvename pasiturinčiai. Dangiškasis Tėvas ir Jėzus žinojo, kad padarysime daug klaidų ir visi esame nusidėjėliai. Dėl šios priežasties Jėzus atėjo į Žemę kentėti ir mirti dėl savo nuodėmių, kad galėtume grįžti gyventi su savo dangiškais tėvais ir savo vyresniuoju broliu Jėzumi. Mes taip pat gyvensime su šeima, kurią taip pat turėjome Žemėje.



Visas šios Jėzaus Kristaus visos Evangelijos atkūrimas, įskaitant žinojimą, kad mes gyvenome prieš gyvendami Žemėje, prasidėjo nuo pirmosios Džozefo Smito vizijos.



PASTABA: Šis spausdinamas piešinys gali būti rastas spustelėjus mygtukus, pažymėtus arba ....

. . . . Visi spausdintuvai. . . . .ar. . . . . . Religinis. Slinkite žemyn iki išskleidžiamojo meniu apačios.

No comments:

Post a Comment