Sunday, April 19, 2020

Tidlige Pattedyr fra Kina coloring sider (Norwegian) Early Mammals of China coloring pages

Note To English Readers:  Scroll down and click on "Older Posts" and keep scrolling to get to the English version of this post.  



Repenomamus the Mammal that ate Dinosaurs
(It ate baby dinosaurs.)



Volaticotherium the first flying Mammal





 Zhangheotherium the Mammal with a Poisonous Spur

Den første tegningen er av en usedvanlig store pattedyr for dinosaur tiden. Repenomamus var en av de tidligste pattedyrene. Det bodde i det som nå er Kina. Det bodde i tidlig Kritt rundt 125 millioner år siden. Repenomamus var på størrelse med en possum eller en grevling. Det var mye større enn andre kjente pattedyr av perioden.



Det er mange mindre pattedyr fra denne perioden, men dette var da dinosaurene hersket på Jorden. Her er det ting om dette pattedyr: Det spiste baby dinosaurer. Paleontologists funnet baby dinosaur bein inne i denne pattedyr. Så kanskje ikke alle pattedyr ble helt vettskremt av dinosaurer. Dette var villig til raid dinosaur reir.



Det er to kjente arter med R. robustus å være på størrelse med en Virginia opossum, og sannsynligvis veide ca 13 kg. eller 6 kg. R. giganticus var på størrelse med en grevling. på 31 kg 14 kg.



Denne tidlige pattedyr ble oppdaget rundt år 2000. Det ble funnet har endret hvordan vi tenker om Mesozoikum Era pattedyr. Igjen, de var ikke alle pyser som levde i redsel av alle dinosaurer.





Den andre tegningen er av en annen overraskelse finne fra Kina. Det var fra Jura alder. Det var et lite pattedyr som levde blant dinosaurer, men det kan fly. I det minste kan det gli. Det hadde en furry membran som strakte seg fra armer og ben. Denne membranen er tillatt å fly fra tre til tre som moderne-dag flygende ekorn. Det har blitt kåret Volaticotherium.



Volaticotherium var rundt på Jorden om 164 millioner år siden. Det var en insectivore, så det spiste insekter. På den annen side, moderne flygende ekorn er planteetere. Volaticotherium hadde en flat hale som trolig bidro med sin gli fra tre til tre. Det var rundt 5 eller 6 inches lang. Det er ca 12-14 cm.



Dette finner avslører at pattedyr gikk i luften rundt 70 millioner år tidligere enn tidligere antatt. Tidligere ble det antatt at flaggermus ble den første flygende pattedyr.





Det siste bildet er av et pattedyr som levde i tidlig Kritt, om lag 122 millioner år siden. Den ble oppkalt Zhangheotherium. Det var små, på ca 6 inches eller 16 cm lang. Det var unik fordi, som en platypus, det hadde en giftig anspore på sin bakbena. Det er også antatt å være en diegivende pattedyr og at kvinner hadde melkekjertlene på undersiden. Zhangheotherium ble også funnet i Kina. For å være mer spesifikk, det ble funnet i Liaoning-Provinsen.




I denne tegning Zhangheotherium har blitt fanget opp av et lite rovdyr Theropod dinosaur. Men i stedet for å bli spist, Zhangheotherium er om stab og lamme sin fiende med ryggen etappe spur. Giften er effekten kan ikke være permanent, men det vil gi Zhangheotherium tid til å flykte. Så dette pattedyr ikke var så hjelpeløs tross alt... selv når de blir jaktet på av dinosaurer som ønsket å ha en Zhangheotherium lunsj.



Jeg ønsker å gi kreditt til streaming-tjeneste som heter Nysgjerrighet Stream. Vi så nylig en video om disse fantastiske funn. Denne videoen er inspirert av disse tegninger og dagens post. Vi så videoen på Nysgjerrighet Stream. Videoen heter: Gamle Jorden, Begynnelsen av Pattedyr. Det er flere andre videoer i denne serien. Bildetekster er tilgjengelig på flere språk.





MERK: jeg vil legge ut dette på flere språk. Disse tegningene er Copyright Robin Andrew Lyman 2020. Alle bildene på denne bloggen er Copyright Robin Andrew Lyman 2016-2020. Tegningene er gratis og kan skrives ut og brukes til å farge. Biblioteker, lærere, foreldre, cruise skip, museer, og alle utdanningsprogram har min tillatelse til å skrive ut tegninger for barn eller voksne til å farge. Det er ingen gebyrer på denne bloggen. Disse tegningene kan bli funnet, i utskriftsvennlig skjemaet ved å klikke på knappene opp på toppen av denne siden som er merket . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Paleontology. . . . . .All Printables.

No comments:

Post a Comment