Sunday, April 25, 2021

ουργίτι Νεκράς Θάλασσας στην Ελιά (Greekj) Dead Sea Sparrow in Olive Tree

 

ουργίτι Νεκράς Θάλασσας στην Ελιά

English readers... scroll down to get to the English version of this post.  This is the Greek version. 



Dead Sea Sparrow in Olive Tree

ουργίτι Νεκράς Θάλασσας στην Ελιά




Καθόμουν στο κτίριο της Εκκλησίας μας σήμερα πριν ξεκινήσει η συνάντηση της εκκλησίας... και προσπαθούσα να σκεφτώ τι να ζωγραφίσω. Τότε σκέφτηκα τον Ιησού να μιλάει για τον πατέρα του να γνωρίζει ένα σπουργίτι που πέφτει. Ο Ιησούς είπε επίσης ότι δύο σπουργίτια πωλήθηκαν για ένα farthing. Και είπε ότι οι άνθρωποι αξίζουν πολύ περισσότερο από δύο σπουργίτια. Νομίζω ότι ο Ιησούς απλώς προσπαθούσε να πει ότι αν ο Θεός γνωρίζει τα σπουργίτια, τότε, φυσικά, γνωρίζει τον καθένα από εμάς και τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στο θνητό ταξίδι μας. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις... και αναρωτήθηκα: "τι είδους σπουργίτια ζουν στους Αγίους Τόπους;


Χρησιμοποίησα το τηλέφωνό μου για να το ψάξω. Βρήκα αυτό το πουλί... το σπουργίτι της Νεκράς Θάλασσας. (Περαστικός μωαβιτικός) είναι ένα μικρό σπουργίτι που ζει στη Μέση Ανατολή και προς τα ανατολικά στο Αφγανιστάν και σε όλη τη διαδρομή προς την Ινδία. Ζει επίσης σε ορισμένα ανατολικά μέρη της Νότιας Ευρώπης. Νομίζω ότι το όνομα του είδους τιμά το αρχαίο βασίλειο του Μωάβ στην αρχαία Παλαιστίνη. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, το όνομα του είδους είναι μωαβιτικό.


Το σπουργίτι της Νεκράς Θάλασσας είναι αρκετά μικρό σε μήκος μόνο 4,7 - 5,1 ίντσες. Αυτό είναι 12-13 εκ. μεγάλος. Τα αρσενικά έχουν ένα μαύρο έμπλαστρο στο λαιμό τους, έτσι αυτό το σχέδιο είναι αρσενικό. Υπάρχει ένα ανατολικό υποείδος και ένα δυτικό υποείδος. Θα συνιστούσα να αναζητήσετε φωτογραφίες αυτού του πουλιού στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσουμε να μάθετε πώς να το χρωματίσετε.


Το δέντρο είναι μια ελιά. Βλέπετε μόνο ένα μέρος του δέντρου στο σχέδιο. Είναι ένα είδος που έχει αυτό που ονομάζεται σύνθετα φύλλα. Το πραγματικό φύλλο αποτελείται από ένα μακρύ στέλεχος και πολλά μικρά φυλλάδια. Αυτά τα φυλλάδια είναι πολύ παρόμοια, αλλά όχι ακριβώς όμοια. Κάθε φύλλο είναι παρόμοια, αλλά δεν είναι ακριβώς όμοια είτε. Ο δάσκαλος της τέχνης μου πολλές φορές μου είπε ότι στη φύση υπάρχει επανάληψη με παραλλαγή.


Σημείωση: Αυτό το σχέδιο, σε εκτυπώσιμη μορφή, βρίσκεται κάνοντας κλικ στο κουμπί με την ένδειξη: πουλιά. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της λίστας. Τα νέα σχέδια βρίσκονται στο κάτω μέρος της λίστας. Καλή διασκέδαση χρωματισμό! Παρεμπιπτόντως, θα το δημοσιεύσω σε ορισμένες από τις γλώσσες ορισμένων χωρών όπου ζει αυτό το πουλί. Θυμηθείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί με την ετικέτα. . . . . . . Πουλιά. . . . Birds.


No comments:

Post a Comment