Sunday, May 31, 2020

Alma vastaan Amlichi taistelussa joen ylityspaikalla (Finnish) Alma vs Amlici - Book of Mormon coloring page

Alma vs Amlici in the Battle at the River Crossing
Alma vastaan Amlichi taistelussa joen ylityspaikalla



Tässä on Alma Younger. Hänet valittiin Nefiittien päätuomariksi. Paha mies halusi palauttaa valtakunnan. Alman ystävien isä, kuningas Mosiah, - oli eliminoinut monarkian republikaanien hyväksi. Nefiitit valitsivat tuomarit. Alma nuorempi valittiin päätuomariksi. Päätuomari oli kuin presidentti tai pääministeri.



Tasavallan alussa heidän Päätuomarinsa johti armeijaa. Myöhemmin Nefiteillä oli erikoisempia sotilasjohtajia... kuten Kapteeni Moroni.



Amlici halusi palauttaa monarkian kuninkaaksi. Amlici oli paha mies ja hän halusi viedä ihmisten vapaudet. Amli halusi myös tuhota kirkon. Kansa äänesti kuninkaasta, ja kansa sanoi: "ei kuningasta.""Mutta Amlici seuraajineen nimitti hänet kuninkaaksi. se johti sisällissotaan tasavallan kannattajia vastaan."



Alma johti kansansa taisteluun Amilicia ja Amilicin seuraajia vastaan. Zarahemlan pääkaupunki taisteli kukkulalla. Amlicin joukot kukistettiin ja pakenivat. Sitten loput Amlikiitit liittyivät yhteen Lamaniittiarmeijan kanssa. Kuten sanoin, vakoojia selville yhdistetyt armeijat Lamanilaiset ja Amlisilaiset, ja että he olivat hyökkää ja lähestyy Nefiläisten pääoman Sarahemlan.



Nefiittiarmeija, Alman komennossa, suuntasi nopeasti kotiin. Matkalla heidän kimppuunsa hyökättiin, kun he ylittivät joen... luultavasti sidonvirran. Kuulemani perusteella (Alman luvun 2 tililtä Mormonin kirjasta, Kristuksen toinen testamentti)... taistelun aikana Alma loukkaantui, mutta koska hän oli suuri uskon mies, hän pyysi Jumalaa vahvistamaan häntä ja pystyi surmaamaan Amlicin. Alman armeija, joka koostui uskollisista ja oikeamielisistä miehistä, kukisti Lamaniittiarmeijat ja Amlikiittiarmeijat. Tuloksena oli ratkaiseva voitto Almalle ja hänen kansalleen.



Pian sen jälkeen, kun Lamanilaiset on lähettänyt uuden armeijan, mutta Alma, hänen haava, ei voinut mennä kärjessä armeijat. Nefiitit vahvistuivat molemmissa taisteluissa ja voittivat taas Lamaniitit. Siitä lähtien Cheifin tuomari on nimittänyt miehen sotilasjohtajaksi.



Piirros on Almasta ja Amlicista parin vartijan kanssa. Taistelussa oli mukana tuhansia sotilaita molemmin puolin. On tärkeää huomata, että Nefiläiset olivat alakynnessä, mutta Nefiläiset rukoilivat Herralta ja sai voimaa voittaa heidän vihollisensa.

Kuolleet olivat noin 6000 Nefiläiset ja noin 12000 Lamanilaiset taistelussa mäellä, jonka Sarahemlan. Muiden taistelujen tappiot olivat liian suuret laskettavaksi.



Jotkut hyvät ihmiset kuolivat tässä sodassa, - mutta Mormonin kirjan mukaan hyvät ihmiset, jotka kuolevat, otetaan Jeesuksen syliin. Mutta Herra myös vahvisti hyviä ihmisiä, - jotta he voisivat kukistaa pahat vihollisensa.



Piirustus on tulostettavissa olevassa muodossa napsauttamalla painettua painiketta . . . .Religious.

No comments:

Post a Comment