Tuesday, October 20, 2020

Легенда про європейську Малинівку (Ukrainian) Legend of the European Robin

 




Legend of the European Robin

Легенда про європейську Малинівку


Це малюнок Європейської Малинівки. У Великобританії його називають Малинівка Червона груди. У цієї Малинівки червоне пір'я на грудях і навіть на обличчі. Він має широке поширення по всій Європі. Насправді цей птах зустрічається цілий рік в більшості районів Європи. Він також влітку в більшій частині Азії, на Далекому Сході і в Західному Сибіру. Європейська Малинівка зимує в деяких частинах Північної Африки і на Близькому Сході, в тому числі в районі Палестини. Дивно, але цю птицю бачили навіть на заході Ісландії.


Легенда про європейську Малинівку розповідає про те, як Малинівка допомогла Ісусу зігрітися в стайні.

Ось як йде історія, з моїми доповненнями...


Марія вже народила немовля Ісуса. Ніч була холодна, і вогонь в каміні перед маленькою стайнею згас. Джозеф зібрав всі дрова, які тільки міг, але поблизу їх вже не було. Він не хотів залишати Марію та Ісуса одних, тому вони сиділи на холодному нічному повітрі. Мері, яка спілкувалася з тваринами частіше, ніж звичайні смертні, попросила Бика допомогти знайти трохи дров. Але Бик навіть не прокинувся. І тоді Мері запитала вівцю: вівці теж не прокинулися.


Але на солом'яному даху сиділа Малинівка, і він почув її прохання. Тоді маленька коричнева пташка полетіла, знайшла гілочки і одну за одною поклала їх на вугілля. Потім він використовував свої маленькі крила, як хутра, щоб розпалити вогонь. (Наукова Примітка: роздування полум'я додавало більше кисню, необхідного дереву для горіння.) Коли Малинівка принесла останню гілку, вогонь розгорівся особливо сильно і обпік йому груди і частину обличчя.


Незважаючи на опіки, пташка продовжувала збирати хмиз, щоб немовляті Ісусу було тепло всю ніч. Потім Марія запросила Малинівку заспівати для немовляти Ісуса, і маленька пташка сіла на край дерев'яних ясел і заспівала прекрасну пісню, щоб допомогти дитині відпочити. Мері спостерігала і благословляла Малинівку. - Ти і твої нащадки будете благословенні тим, що завжди будете носити червоні мітки на своїх пір'ї, щоб показати світу все хороше, що ви зробили для немовляти Ісуса."Потім опік Малинівки перетворився на червоне пір'я, і він повернувся на солом'яний дах, щоб доглянути за немовлям Ісусом до кінця ночі.


Отже, до цього дня, коли ви бачите червоні позначки на Червоній грудях Робіна, ви бачите свідчення нагороди, яку отримав один Робін за те, що допоміг немовляті Ісусу зігрітися.




Примітка: цей малюнок в друкованому вигляді можна знайти, натиснувши на кнопку з написом..... Птах.....або.....Birds.

No comments:

Post a Comment