Monday, June 1, 2020

(Ukrainian) Alma vs Amlici at the battle at the river crossing



Alma vs Amilci in the Battle of the River Crossing
Альма проти Амлічі в битві на переправі через річку



Це Альма молодша. Він був обраний головним суддею нефійського народу. Зла людина хотіла відновити своє царство. Батько друзів Алми, а саме цар Мосія, усунув монархію на користь республіканської форми правління. Тому Нефійці обрали суддів. І Альма молодша була обрана головним суддею. Головний суддя був чимось на зразок президента або прем'єр-міністра.



Схоже, що на початку цієї республіки у них був свій головний суддя, який також очолював армію. Пізніше у Нефійців з'явилися більш спеціалізовані воєначальники... як капітан Мороні.



Амлічі хотіла відновити монархію разом з ним в якості короля. Амлічі був злим чоловіком, і він хотів позбавити людей свободи. Амличи теж хотіла зруйнувати церкву. Дозвіл королю було поставлено на голосування народом, і народ сказав: "Немає короля.- Але Амличі і його послідовники все ж помазали його королем, і в основному це призвело до громадянської війни проти прихильників республіки.



Алма повів свій народ на битву проти Амілічі і його послідовників. На пагорбі біля столиці Зарагемля сталася битва, і війська Амличі були розбиті і бігли. Потім залишилися Амлікіти з'єдналися з армією Ламанійців. Нефійські шпигуни дізналися про спільні армії Ламанійців і Амліцитів і про те, що вони нападають і наближаються до Нефійської столиці Зарагемли.



Нефійська армія під командуванням Алми швидко вирушила додому. По дорозі на них напали, коли вони перетинали річку... ймовірно, це Річка Сидон. З того, що я можу зібрати (з розповіді в главі 2 Книги Мормона "Алма", ще один заповіт Христа)... під час битви Алма був поранений, але, будучи великою людиною віри, він попросив Бога зміцнити його, і він зміг вбити Амліці. Армія Алми, складена з вірних і праведних людей, розгромила об'єднані Ламанійські і Амлицийские армії. Результатом стала рішуча перемога Альми і Його народу.



Незабаром після цього Ламанійці послали ще одне військо, Але Алма з його раною не міг йти на чолі цього війська. Нефійці зміцнилися в обох битвах і знову перемогли Ламанійців. З тих пір суддя Чейф, мабуть, призначив людину на посаду військового вождя.



На малюнку зображені тільки Альма і Амлісі з парою їх охоронців. У битві фактично брали участь тисячі солдатів з обох сторін. Важливо відзначити, що Нефійці були значно в меншості, але Нефійці молилися Господу і отримали силу, щоб перемогти своїх ворогів.

У битві на пагорбі біля Зарагемлі загинуло близько 6000 Нефійців і близько 12 000 Ламанійців. Втрати в інших битвах були занадто великі, щоб їх можна було порахувати.



Деякі хороші люди дійсно загинули в цій війні, але Книга Мормона говорить нам, що хороші люди, які вмирають, приймаються в обійми Ісуса. Але Господь також зміцнив добрих людей, щоб вони могли перемогти своїх злих ворогів.



Креслення можна знайти в друкованому вигляді, натиснувши на кнопку з написом . . . .. . . . . . . . . . . . Religious. 

No comments:

Post a Comment