Saturday, May 1, 2021

Lale ve arı sinek kuşu ile Mayıs günü Peri (Turkish) May Day Fairy with Tulips, and a Bee Hummingbird

 

May Day Fairy with Tulips, and a Bee Hummingbird

Lale ve arı sinek kuşu ile Mayıs günü Peri




Bugün Mayıs günü! Umarım mutlu bir Mayıs günü geçirmişsinizdir! Mayıs günü dünyanın birçok yerinde kutlanmaktadır. Bazı ülkelerde, bu ulusal bir bayramdır. Mayıs günü, mevsimlerin kıştan İlkbahara değişimini kutluyor. Eski Keltler için yılın en önemli tatiliydi. Aynı zamanda, modern zamanlarda, dünyanın bazı bölgelerinde işçilerin bir kutlama haline gelmiştir. Bugünün çizimi bir arı sinek kuşu içerir ve bu kuş sadece Küba adasında bulunur ve Küba Mayıs Günü'nü (bugün) ulusal bir tatil olarak kutlar. Bu nedenle, küçük Arı sinek kuşunun bugün bir Mayıs günü Perisinin bu resminde onurlandırılması uygundur.


Arı sinek kuşları dünyanın en küçük kuşudur. Yani, kuşlar Theropod Dinozorlarından evrimleştiğinden, bazı bilim adamları kuşlara "kuş Dinozorları" diyorlar ... ve bu şimdiye kadarki en küçük kuş olduğu için, tüm dinozorların en küçüğü olduğunu da söyleyebiliriz! Arı sinek kuşları sadece yaklaşık 2-2.4 inç uzunluğundadır. Bu 5.5-6.1 santimetre uzunluğundadır. Erkekler dişilerden daha küçüktür. Dişi Arı sinek kuşu ağırlığındadır .092 ons veya 2.6 gramlık bir kütle. Daha küçük erkekler sadece ağırlığındadır .069 ons veya 1.95 gramlık bir kütle. Daha büyük dişilerle karşılaştırıldığında, erkek Arı sinek kuşu başlarının üstünde, boğazlarında ve vücutlarının üstünde daha renkli tüylere sahiptir. Bu çizimi en iyi nasıl renklendireceğinizi bilmek için internette aramanızı tavsiye ederim.


Sinek kuşları sadece Batı yarımkürede bulunur. Paleontologlar son zamanlarda Almanya'da sinek kuşlarının fosilleşmiş iskeletlerini buldular. Fosiller 30 milyon yıl öncesine dayanıyor, bu yüzden bir zamanlar sinek kuşları gerçekten yaşıyorlardı ve muhtemelen şu anda Avrupa'da evrimleşiyorlardı.


Laleler Çin ve Avrupa arasında evrimleşmiş gibi görünüyor. Osmanlı İmparatorluğu'nda yetiştirildiler ve Hollanda'ya (Hollanda) ithal edildiler. Yeni Dünya'ya veya Batı Yarımküre'ye ithal edilen laleler aslında bazı sinek kuşları ile popülerdir. Sinek kuşları, Alaska'nın Güney kısmından Güney Amerika'daki Şili'nin en güney kısmına kadar bulunabilir. Yaklaşık 340 sinek kuşu türü var! Sinek kuşları, Büyük Britanya Birleşik Krallığı'nın en az bir bölgesinde esaret altında yetiştirildi. Ayrıca sinek kuşlarının Karayip adalarının her yerinde olduğunu da belirtmeliyim. . . . . sadece Küba'da bulunan Arı sinek kuşu da dahil olmak üzere.


Bunun bir Mayıs günü Perisi olduğunu da belirtmeliyim. Bir Mayıs günü Perisi çiçekleri sever ve çiçekler çıktığında ilkbaharda en mutludur. Bu periler çiçekleri sevdikleri için, genellikle tozlayıcılar için bir afiniteye sahip olmaları şaşırtıcı değildir. Bir sinek kuşu bir tozlayıcıdır. Yani özünde bir Mayıs günü Perisi de bir sinek kuşu Perisi ve bir çiçek Perisi olabilir. Bu Mayıs günü Perisi açıkça Küba'da yaşıyor ve Adı Silvana. Silvana Küba'da popüler bir kız adıdır ve "ormandan" anlamına gelir."Bu isim mantıklı çünkü Arı sinek kuşları yoğun ormanlarda ve Karayipler'in Küba adasındaki ormanların kenarlarında yaşıyor.


İNGİLİZCE OLMAYAN OKUYUCULAR, BU SONRAKİ PARAGRAF İYİ TERCÜME OLMAYABİLİR. İlginç bir gerçek, "Mayıs günü" teriminin "Mayıs günü" dediğimiz tatilden çok farklı olmasıdır.""Mayday", bir pilot veya gemi kaptanı veya radyo üzerinden ciddi bir durumu bildirmek için herhangi biri tarafından söylenen şeydir. Bu dünya çapında. Demek "Mayday gelenektir! Mayday! Mayday!"Yani üç kez söylüyorsun. Yani, daha önce de söylediğim gibi, Mayday kelimesi Mayıs günü tatili ile aynı kelime değildir. Mayıs günü tatili 1200'lerden beri var. "Mayday" In acil çağrısı, Fransızca'da "bana yardım et" anlamına gelen Fransızca "m'aidez" kelimesinden gelir. İngiltere ve Fransa arasındaki hava yolculuğunun ilk günlerinde, kablosuz telgraf yoluyla Mors kodu kullanan gemiler tarafından kullanılan S. O. s sinyalinin, uçakların telsizi üzerinden sözlü sıkıntı çağrıları için çok uygun olmadığı bulundu. Yani "Mayday:" kelimesi yerine kabul edildi. Yani, "Mayıs günü ""Mayıs günü" ne eşit değildir."


NOT: Bu çizim kısmen torunumun Oyuncak Perisine dayanıyordu. Ben onu oyuncak bir fotoğraf yayınlayacağız. Yazdırılabilir formdaki çizim, doğru düğmeye tıklayarak ve listenin en altına kaydırarak bulunabilir. Başlığa tıklayın ve yazdırılabilir çizimi elde edin. Yani, önce etiketli düğmeye tıklayın . . . . . Fantasy, Myths, and Circus


No comments:

Post a Comment