Sunday, January 26, 2020

James Barnet Cole zachraňuje Lucy Wardovou. James Cole rescues Lucy Ward (Czech)



James Barnet Cole rescues Lucy Ward
James Barnet Cole zachraňuje Lucy Wardovou.


Lucy Wardová byla desetiletá dívka, když její otec zemřel v Anglii.  Před svou smrtí jí otec Lucy dal krásný zelený závoj nebo šálu.  Chvíli poté, co ztratila manžela, se Lucyina matka připojila k Církvi Ježíše Krista Svatých posledního dne.  Připojil se i zbytek rodiny.  Konverti byli povzbuzeni k cestě na Sion.  Ale než se rodina mohla do Sionu ponořit (Sion byl Utah. její sestra a její matka zemřeli.  Lucy měla dva bratry.).  Lucy bylo teprve 22 let, když nastoupila na loď do New Yorku.  Tam pracovala v millinary (hat making) obchod po dobu jednoho roku s cílem vydělat peníze na cestu do Utahu připojit se ke svatým. 



Lucy cestovala vlakem do Iowy a přidala se k firmě Willie Martin Handcart, která měla problémy, protože Iowu opustili pozdě.  Společnost narazila na zimní bouře a nakonec uvízla ve wyomingské divočině. 



Lucy měla s sebou teplý kožešinový plášť, který si přivezla z Anglie.  Ona odříznout spodní plášť, když na začátku zimní bouře dělal jeho worste a ona potřebovala nějaký způsob, jak svázat ji na hlavu a obličej v teple.  Vzpomněla si na krásné zelené závoj, který její otec koupil ji a vzala z vozíku a uvázala ho kolem kus kožešiny kabát, který měla odříznout.  V podstatě zelený závoj držel srst na její hlavě a na stranách obličeje.  Dělat to bylo pravděpodobně významné v Lucy přežití, protože jsme ztratili hodně tepla v naší hlavě.  Mnoho dalších členů společnosti zemřelo.   Konec zeleného závoje mohl foukat ve větru. 



James Barnet Cole byl z jedné z prvních rodin, které se připojily k Církvi Ježíše Krista posledního dne svatých před lety.  Překročil pláně vozem s týmem pravděpodobně volů.  James odpověděl na výzvu Proroka Brighama Younga, aby šel zachránit průkopníky vozítek ve Wyomingu.  Na cestě měl sen.  Ve snu viděl krásnou ženu se zeleným závojem.  Řekla mu, že když ji zachrání, bude jeho nevěstou. 



Ráno se James probudil a řekl svému cestujícímu partnerovi o tom snu.  Tento partner byl William Kimball.  Bratr Kimball řekl bratru Coleovi, že na něj nečekají žádné krásné ženy, jen hladoví svatí.   Byla to velmi náročná cesta, jak se dostat přes sníh k uvízlým průkopníkům vozítek.  Ve skutečnosti, příděly nebo jídlo pro společnost Willie Handcart byly několikrát sníženy a lidé byli jak zmrazení a hladovění. 



Když vůz Jamese Colea přešel hřeben, členové uvízlých vozíků stáli a povzbuzovali.  Lucy vstala a dívala se na záchranné vozy.  Studený vítr zachytil konce jejího závoje a vyhodil je do vzduchu.  William Kimball se obrátil na Jamese Colea a řekl: "Jamesi, tady je tvoje vysněná holka!" 



James řídil svůj vůz plný zásob až k Lucy.  Podíval se na ni, stál s jejími zmrzlými nohami ve sněhu, a pozval ji, aby nastoupila do vozu.  Lucy, vždycky pořádná dáma, řekla: "neznám tě."Ale brzy si na něj zvykla.  O tři dny později se vzali a přes zimu zůstali ve Fort Bridger.  Nemohla cestovat do Salt Lake City, protože její nohy byly opravdu zmrzlé.  Přišla o všech deset prstů. 



Jamed a Lucy by se usadili v Ogden Utah nebo poblíž a měli 11 dětí.  Byli věrnými členy Církve až do té doby, než zemřel.  James zemřel při koňské nehodě 20 let poté, co se potkali a Lucy žila 44 let jako vdova.  V době své smrti ve věku 87 měla 156 potomků. 



Jsem jeden z jejich pozdějších potomků.  Myslím, že si musíme uvědomit, kolik toho naši předkové prožili, aby nás dostali do tohoto nádherného moderního věku našeho světa.  Ve skutečnosti, Lucy vnučka vypráví o tom, jak Lucy učila své vnoučata ocenit možnost jíst pomeranč ve státě daleko od místa, kde byly vypěstovány pomeranče.



Poznámka: tato kresba byla provedena tužkou a nebyla potištěna perem.  It cqn be found in printable form by clicking on one of two buttons up top:. . . . Všechny Otisky. . . . nebo .  . . . .

. . . . . . . . Náboženský.   You will need to scroll down to the bottom of the list for these new drawings.

Click on one of these buttons at the top of this page:    All Printables . . . or . . . Religious



. . . . All Printables. . . . . . . . . . . . . . .. Religious.




No comments:

Post a Comment